27 toukokuuta 2007

Kuntoilua

Ostos-TV:ssä mainostettua crosstraineria ja muita sellaisia pidin humpuukilaitteina. Veljen vaimo kuitenkin kehui Hobbyhallista http://www.hobbyhall.fi/ hankkimaansa laitetta. Päätin sitten ostaa itsekin samantapaisen laitteen. Hankin kuitenkin samalla Tunturin vekottimen, sillä minulla on Tunturista mielikuva suomalaisena hyvänä firmana, joka tekee hyviä kuntolaitteita. Tosin ne ovat tyyriimpiä. Hankin sen toimistooni ja sain vähentää sen kirjanpidosta (myös arvonlisäveron), jolloin se ikäänkuin halpeni 70-80 %:a. Verotus Suomessa on kyllä ihan liian kovaa.

Nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen olen erittäin tyytyväinen hankkimaani Tunturin C85 crosstraineriin http://www.tunturi.com/fitness/product.cfm?id=145

Siinä on loistavia toimintoja, kuten kuntotesti. Tein kuntotestin ensin ja kuntoni oli huono, mutta eiköhän se tässä parane. Siinä tulee mukana rintakehän ympärille laitettava sykevyö, jonka perusteella se mittaa kuntoa (sykettä) ja säätää vastusta automaattisesti. Erilaisia harjoitusohjelmia on monentyyppisiä. Siitä näkee myös kalorien kulutuksen.

Jalkojen liikerata on erittäin miellyttävä eikä se rasita polvia. Tunnin kuntoilu televisiota katsellen antaa kunnon hien ilman rehkimistä.

Kaikenkaikkiaan laite on erinomainen. Suosittelen tuota Tunturin tyyristä laitetta etenkin yrityksille. Siinä on 150 kilon painorajoitus, joten tukevampikin voi sillä aloittaa kuntoilun oman kuntonsa mukaan. Siinä on 20 käyttäjän rekisteri, jolloin eri henkilöiden profiilit pysyvät muistissa.

Tämä ei ole mainos vaikka siltä kuulostaakin. Tuo laite vain on superloistava kuntoiluun. Se yllätti minut todella positiivisesti.

Kun tykästyin tuohon vitkuttimeen, niin hankin kotiin Tunturin soutulaitteen http://www.tunturi.com/fitness/product.cfm?id=85

Soutulaite on sekin kätevä, mutta ei sitä voi verratakaan crosstraineriin. Se tehoaa kyllä käsiin ja selkälihaksiin, joten sikäli mukavaa vaihtelua se kuntoiluun tuo. 20 minuuttia menee sujuvasti televisiota katsellen, mutta se ei kuluta paljonkaan kaloreita. Pitkäkestoiseen käsiharjoitteluun ei ilman punttisalia juurikaan ole välineitä, joten sikäli se kylläkin on kätevä laite. Eikä se vaadi samanlaista tiukkaa asennoitumista ja rehkimistä kuin punttisali.

En ollut vuoteen käynyt juoksulenkillä, mutta viime viikolla kävin. Juoksemisen huono puoli huonokuntoiselle on se, että siinä ei voi määritellä vastusta eikä oikein kestoakaan. Paitsi tietysti juoksemalla lyhyttä ympyrää ja mäkiä. Ylä- ja alamäki kuitenkin aina loppuu. Muistakaa että pitkäkin alamäki aina loppuu :)

Ei kommentteja: